Kapel Schilberg

WIJKVERENIGING
OLV PUT
SCHILBERG

Homepage
Statuten
Huishoudelijk Reglement
Schoffelen
Kienen
Jaarprogramma
Jaarvergadering
Uitjes en Evenementen
Foto's
Links
 
Elsmuseum

Familie-uitstapje: Vliegveld Beek en Elsmuseum

Zondag 18 september 2005 09:00 uur

Maastricht Aachen Airport - Vliegveld Beek


Zuid-Limburg, echt Limburgs: Vliegveld Beek en Elsmuseum

Vliegtuig Bij aankomst op een bijzondere lokatie van de luchthaven krijgen we koffie (of thee) en Limburgse vlaai. Daar krijgen we een inleiding in de geschiedenis en de organisatie van de luchthaven. Daarna worden we aangemeld bij de havendienst, douane en Koninklijke Marechaussee en gaan we onder leiding van een vakkundige gids een rondrit maken over het luchthaventerrein.

Tijdens deze bustocht vertelt de gids over de bedrijven die zich hebben gevestigd op en rondom de luchthaven. We krijgen een vliegtuighangaar van dichtbij te zien, een platform en een vliegtuigspuithangaar. Informatie over de luchtverkeersbeveiliging, KNMI en scholing, training en omscholing van beroepsvliegers.

Na de rondleiding op het vliegveld nemen we even de tijd om te lunchen in het restaurant Travel Inn van het vliegveld dat speciaal voor ons langer open blijft dan normaal. U kunt daar op eigen kosten wat kopen, of een door u zelf meegebrachte lunch nuttigen.

Destillatieketels Vervolgens gaan we naar het museum in Beek dat is ingericht in het gebouw van de voormalige Distilleerderij Jacques Hennekens. Dit staat helemaal in het teken van de bekende kruidenbitter Els la Vera, met daarin nog de authentieke distillatieapparaten, die vrijwel productieklaar staan opgesteld. Het distilleren wordt op kleine schaal door vrijwilligers gedemonstreerd en bezoekers kunnen dit museumdistillaat proeven. Op de vroegere kruidenzolder krijgen we een diapresentatie de geschiedenis van het distilleren van Els la Vera. Verder is er een tentoonstelling de vroegere distilleerderij. Er is ook een expositie over pré-industriële beroepen die vroeger in Beek en omgeving werden uitgeoefend.

Na de rondleiding kunnen we nog aangenaam vertoeven in het proeflokaal Sint Augustijn om er een Elske te drinken. Een biertje, frisdrank of een kop (Limburgse) koffie is natuurlijk ook mogelijk.

De prijzen voor deelname. Leden en donateurs: € 17 per persoon. Niet-leden: € 24 per persoon.
Zie ook de algemene voorwaarden in deze website.

We vertrekken (bij voldoende belangstelling) op zondag 18 september met de bus vanaf de kapel op de Bosstraat om ongeveer 09:00 uur en we vertrekken uit Zuid-Limburg terug naar huis om ongeveer 16:00 uur.
Let op: iedere deelnemer moet een legitimatiebewijs bij zich hebben!


Aanmelden

Ondergetekende doet mee aan het bezoek aan vliegveld en Elsmuseum op 18 september 2005:

Naam:


Adres:


Woonplaats:


Aantal deelnemers (leden en donateurs):


€ 17,= per persoon
 
Aantal deelnemers (niet-leden):


€ 24,= per persoon

Strookje (met contante betaling) inleveren tot en met uiterlijk 12 september 2005 bij Bosstraat 21a, Schilberg Echt, of bij Burgemeester Meuwissenstraat 8, Schilberg Echt.


Copyright © 2004-2007 OLV Schilberg & Wendy G.A. van Dijk
Graag opmerkingen en suggesties. Als u fouten vindt, hoor ik die ook graag.
Stuur een bericht naar: OLV Schilberg