Kapel Schilberg

WIJKVERENIGING
OLV PUT
SCHILBERG

Homepage
Statuten
Huishoudelijk Reglement
Schoffelen
Kienen
Jaarprogramma
Jaarvergadering
Uitjes en Evenementen
Foto's
Links
 
Logo Straatspeeldag

Straatspeeldag 13 juni 2007, 14:00 uur

Beste kinderen,

Beste kinderen,

Op woensdag 13 juni is het weer Nationale Straatspeeldag. Dan sluiten we, samen met de gemeente, straten af voor alle verkeer zodat jullie daar veilig buiten kunnen spelen.

Ook in het Kleefveld kun je meedoen. Wijkvereniging Onze Lieve Vrouwe Put Schilberg organiseert hier de Straatspeeldag. De straten rond het grasveld van Lammertiend, Kapitteltiend, Muntertiend en Abdissentiend worden de hele middag afgesloten voor alle verkeer.

Jullie kunnen daar dan van 14:00 uur tot 17:00 uur veilig buiten spelen. Neem daarvoor je buitenspeelgoed mee, zoals je fiets(je), de skates, voetbal, skelter, springtouw, stelten en noem maar op wat nog meer. En geniet er maar fijn van. Want voor één middag in het jaar heb jij voorrang op alle auto's. Ook je broertje en zusje en al je buurkinderen mogen die middag komen.

Tot ziens op woensdag 13 juni aanstaande!


Aan: De bewoners van Lammertiend, Kapitteltiend, Munstertiend, Abdissentiend

Echt, juni 2007

Beste bewoners,

Op woensdag 13 juni is het weer Nationale Straatspeeldag. In het hele land zullen duizenden straten afgesloten worden voor het verkeer om er voor een dag veilige speelstraten van te maken.

Tijdens deze dag vragen ouders, scholen en bewonersgroepen aandacht voor de verkeersonveiligheid en het gebrek aan speelruimte in hun buurt. Zij doen een beroep op de gemeente en automobilisten om het verkeer en de openbare ruimte kindvriendelijker te maken.

Op woensdagmiddag 13 juni zullen ook in Kleefveld een paar straten afgesloten worden voor al het verkeer. Dit gebeurt in overleg met de gemeente. Kinderen kunnen dan voor één keer veilig spelen op straat. In deze buurt neemt de wijkvereniging Onze Lieve Vrouwe Put Schilberg de organisatie van de middag op zich.

In verband met de afsluiting van de Lammertiend, Kapitteltiend, Munstertiend, Abdissentiend (rondom het grasveld), van 13:00 uur tot 17:30 uur, willen wij u vragen om uw medewerking.

Wij verzoeken u om uw auto die middag elders te parkeren, zodat de straat volledig autovrij zal zijn. Ook kunt u deze middag uw huis niet bereiken met de auto (dit geldt natuurlijk niet voor ambulance en brandweer). Wij begrijpen dat dit voor u overlast oplevert, maar hopen in het belang van de verkeersveiligheid van de kinderen, toch op uw medewerking.

Vorig jaar waren er 's middags ondanks onze oproep toch enkele bewoners van de afgesloten straten die met hun auto weg wilden. Zij reden met hun auto tussen de spelende kinderen door. Dit was zeer gevaarlijk en mag niet weer gebeuren. Als u weet dat u 's middags weg moet, zet dan uw auto s.v.p. op de Kleefstraat of op de Oude Baan.

Ook voor u en uw buurtgenoten kan dit een leuke en gezellige middag zijn. Als u tafels, tuinstoelen, parasols en partytenten buiten zet, kunt u gezellig samen kijken naar de spelende kinderen.

We hopen dat een paar mensen bereid zijn de tuinslang aangesloten en wel buiten te leggen? Met warm weer is het voor de kinderen een lust om waterspelletjes te spelen. En voor u om hier naar te kijken.

Mocht u naar aanleiding van deze brief nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met mevr. Van Dijk, Bosstraat 21, tel. 0475-568430, met mevr. Housmans, Bosstraat 21a, tel. 0475-481879, of met SWE (Stichting Welzijnswerk Echt), mevr. P. Bex, tel. 0475-484848.

Met vriendelijke groeten,

Wijkvereniging Onze Lieve Vrouwe Put Schilberg


Copyright © 2004-2007 OLV Schilberg & Wendy G.A. van Dijk
Graag opmerkingen en suggesties. Als u fouten vindt, hoor ik die ook graag.
Stuur een bericht naar: OLV Schilberg