Kapel Schilberg

WIJKVERENIGING
OLV PUT
SCHILBERG

Homepage
Statuten
Huishoudelijk Reglement
Schoffelen
Kienen
Jaarprogramma
Jaarvergadering
Uitjes en Evenementen
Foto's
Links
 
Logo Straatspeeldag

Straatspeeldag 1 juni 2005, 14:00 uur

Er zijn heel veel foto's gemaakt, hier een selectie.

Beste kinderen,

Op woensdag 1 juni is het weer Nationale Straatspeeldag. Dan worden, samen met de gemeente, straten afgesloten voor alle verkeer zodat kinderen daar veilig buiten kunnen spelen.

Ook in het Kleefveld vindt deze activiteit plaats. Hier organiseert Wijkvereniging Onze Lieve Vrouwe Put Schilberg de Straatspeeldag. Zo worden het Lammertiend, Kapitteltiend, Muntertiend en Abdissentiend (de straten rondom het grasveld) 's middags afgesloten voor alle verkeer.

Jullie kunnen daar dan van 14:00 uur tot 17:00 uur veilig buiten spelen. Neem daarvoor je buitenspeelgoed mee, zoals je fiets(je), de skates, voetbal, skelter, springtouw, stelten en noem maar op wat nog meer. En geniet er maar fijn van. Want voor één middag in het jaar heb jij voorrang op alle auto's. Ook je broertje en zusje mogen die middag komen.

Tot ziens op woensdag 1 juni aanstaande!


De wijkvereniging dankt haar sponsors hartelijk voor hun steun aan de straatspeeldag. We zijn er zeker van dat de kinderen een nog leukere dag zullen hebben dankzij de bijdragen van deze sponsors. Dit jaar wordt de straatspeeldag gesponsord door:

  • Friture de Overweg, Bosstraat 8, 6101 NX Echt
  • Apotheek Smits, Bosstraat 22, 6101 NX Echt
  • Sigrid Bodyfashion, Bosstraat 60, 6101 NZ Echt
  • Sjra Janssen Meubelmakerij, Bosstraat 11, 6101 NV Echt
  • Videotheek Filmclub Echt, Bosstraat 19, 6101 NV Echt


Aan: De bewoners van Lammertiend, Kapitteltiend, Munstertiend, Abdissentiend

Echt, mei 2005

Beste bewoners,

Op woensdag 1 juni is het weer Nationale Straatspeeldag. In het hele land zullen meer dan 2000 straten afgesloten worden voor het verkeer om er voor een dag veilige speelstraten van te maken.

Tijdens deze dag vragen ouders, scholen en bewonersgroepen aandacht voor de verkeersonveiligheid en het gebrek aan speelruimte in hun buurt. Zij doen een beroep op de gemeente en automobilisten om het verkeer en de openbare ruimte kindvriendelijker te maken.

Op woensdagmiddag 1 juni zal ook in Kleefveld een straat afgesloten worden voor al het verkeer. Dit gebeurt in overleg met de gemeente. Kinderen kunnen dan voor één keer veilig spelen op straat. In deze buurt neemt de wijkvereniging Onze Lieve Vrouwe Put Schilberg de organisatie van de middag op zich.

In verband met de afsluiting van de Lammertiend, Kapitteltiend, Munstertiend, Abdissentiend (rondom het grasveld), van 13:00 uur tot 17:30 uur, willen wij u vragen om uw medewerking.

Wij verzoeken u om uw auto die middag elders te parkeren, zodat de straat volledig autovrij zal zijn. Ook kunt u deze middag uw huis niet bereiken met de auto (dit geldt natuurlijk niet voor ambulance en brandweer). Wij begrijpen dat dit voor u overlast oplevert, maar hopen in het belang van de verkeersveiligheid van de kinderen, toch op uw medewerking.

Ook voor u en uw buurtgenoten kan dit een leuke en gezellige middag zijn. Als u tuinstoelen, tafels, parasols en partytenten buiten zet, kunt u gezellig samen kijken naar de spelende kinderen.

En is er iemand die bereid is de tuinslang buiten te leggen? Met warm weer is het voor de kinderen een lust om waterspelletjes te spelen. En voor u om hier naar te kijken.

Mocht u naar aanleiding van deze brief nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met mevr. Van Dijk, Bosstraat 21, tel. 568430, met mevr. Housmans, Bosstraat 21a, tel. 481879, of met mevr. Laumen, Rijksweg Zuid 16, tel. 589555, of met Stichting Welzijnswerk Echt, mevr. K. Roberts, tel. 484848.

Met vriendelijke groet,

Wijkvereniging Onze Lieve Vrouwe Put Schilberg


Copyright © 2004-2007 OLV Schilberg & Wendy G.A. van Dijk
Graag opmerkingen en suggesties. Als u fouten vindt, hoor ik die ook graag.
Stuur een bericht naar: OLV Schilberg