Kapel Schilberg

WIJKVERENIGING
OLV PUT
SCHILBERG

Homepage
Statuten
Huishoudelijk Reglement
Schoffelen
Kienen
Jaarprogramma
Jaarvergadering
Uitjes en Evenementen
Foto's
Links
 
Lekker wandelen


Rondwandeling
in Schilberg en Gebroek
met bezoek aan "Museum van de Vrouw"


Zaterdag 16 september 2006 13:30 uur

Leer Schilberg kennen
Zaterdag 16 september organiseert OLV Put Schilberg de eerste Schilbergse rondwandeling. Begin- en eindpunt zijn Café-Brasserie Brandpunt. We wandelen door Schilberg, langs De Doort, naar Gebroek en weer terug naar Schilberg, en we bezoeken het Museum van de Vrouw (Heerweg 40). Onderweg krijgen we deskundig commentaar over de bijzondere plekken in en rond Schilberg.

Verkeersbord voetgangers Om 13:30 uur verzamelen we bij Café-Brasserie Brandpunt. Terwijl we een lekkere bak soep eten loopt er doorlopend een fotopresentatie van Schilberg en Gebroek. Daarna gaan we 2 tot 3 uur wandelen (de route is bijna 6 kilometer lang) en we hopen dat we u plekjes van Schilberg kunnen laten zien die u nog niet (goed) kent.

Lijkt meneer verheijen zo een beetje?  :-) Tijdens de rondwandeling vertelt meneer Verheijen (van de Heemkunde Kring Echter Landj) over de bijzonderheden van wat we zien, of van wat er vroeger geweest is (en wat we dus niet meer kunnen zien). Schilberg en Gebroek hebben een lange geschiedenis, er is wellicht meer gebeurd dan u verwacht.

Aan het einde van de wandeltocht bezoeken we ook het Museum van de Vrouw, waar we een rondleiding en vlaai met koffie of thee krijgen. Dit is overigens de laatste dag dat de tentoonstelling "Ik zie ik zie wat jij niet ziet..." in het museum te zien is, daarna komt er een nieuwe tentoonstelling.

De rondwandeling eindigt bij Brandpunt, waar de wijkvereniging u nog een consumptie aanbiedt. Overige consumpties zijn voor uw eigen rekening.

Goede schoenen voor een rondwandeling! We hopen op 20 tot 30 deelnemers. Bij meer dan 30 deelnemers kan de wandeltocht wat langer duren, om alle deelnemers hetzelfde van meneer Verheijen te kunnen laten horen.

Zorgt u alstublieft voor goed schoeisel. Houdt u ook de weersverwachting in de gaten en kleedt u zich voldoende warm of fris. Denk onderweg aan uw veiligheid en die van de overige (verkeers-)deelnemers.

De deelnamekosten zijn € 3 voor leden/donateurs van 16 jaar en ouder, € 2 voor leden/donateurs tot 16 jaar, € 4 voor niet-leden van 16 jaar en ouder en € 3 voor niet-leden tot 16 jaar.

Onderstaande bon met contante betaling tot/met 10 sept.’06 afgeven bij Bosstr. 21a of Burg. Meuwissenstr. 8.


Ondergetekende doet graag mee met de rondwandeling en museumbezoek op zaterdag 16 september 2006:

Naam:
Adres:
Woonplaats:

Kosten per deelnemer
16 jaar en ouder Kinderen t/m 15 jaar
Leden en donateurs __ __ x € 3,= __ __ x € 2,=
Niet-leden __ __ x € 4,= __ __ x € 3,=

Deze bon met contante betaling tot/met 10 sept.'06 afgeven bij Bosstr. 21a of Burg. Meuwissenstr 8 Schilberg


Copyright © 2004-2007 OLV Schilberg & Wendy G.A. van Dijk
Graag opmerkingen en suggesties. Als u fouten vindt, hoor ik die ook graag.
Stuur een bericht naar: OLV Schilberg