Kapel Schilberg

WIJKVERENIGING
OLV PUT
SCHILBERG

Homepage
Statuten
Huishoudelijk Reglement
Schoffelen
Kienen
Jaarprogramma
Jaarvergadering
Uitjes en Evenementen
Foto's
Links
 
Logo Passiespelen, Tegelen

Passiespelen 29 mei 2005, 14:30 uur
Tegelen, Openluchttheater "De Doolhof"

Er zijn een aantal foto's gemaakt, hier een selectie.

Op zondagmiddag 29 mei gaan we met de wijkvereniging naar de Passiespelen in Tegelen. We hebben de 52 allerbeste plaatsen (categorie 1, vak C) gereserveerd in het Openluchttheater "De Doolhof", midden voor het podium, met het allerbeste uitzicht. Een echte belevenis!

We vertrekken om 12:00 uur met de bus uit Schilberg. We verzamelen bij de kapel van Schilberg. Na de terugreis kan iedereen weer bij de kapel uitstappen (waarschijnlijk begin van de avond).

De Passiespelen is een vijfjaarlijks religieus en cultureel evenement, waarin de laatste dagen van Jezus verhaald worden. Ontstaan vanuit een kleinschalig Franciscusspel zijn de spelen sinds 1931 uitgegroeid tot een theatergebeurtenis van internationale allure. Duizenden mensen komen van heinde en verre naar Tegelen voor een bezoek aan de Passiespelen, die dit jaar voor alweer de achttiende keer uitgevoerd worden.

Affiche Passiespelen, Tegelen Het Passiespel verhaalt de emotionele gebeurtenissen uit de laatste dagen van het leven van Jezus: van de opwekking uit de dood van Lazarus, van de glorieuze intocht van Jezus in Jeruzalem, het laatste Avondmaal met de twaalf apostelen, het verraad van Judas, de door de hogepriesters geëiste veroordeling van Jezus, zijn pijnlijke kruisgang en uiteindelijk zijn dood aan het kruis op de Calvarieberg.

Ook dit jaar zal een koor meewerken aan de passiespelen. Deze keer is er voor gekozen om het koor te integreren in het spel. Het koor zal tijdens enkele scènes een kort gezang ten gehore brengen dat betrekking heeft op de desbetreffende handeling. Er zal muziek gezongen worden van o.a Bach, Bruckner en Duruflé.

We hebben gekozen voor louter de voorstelling, geen extra's, geen lunch, geen rondleiding, omdat de toegangsprijs al stevig is, maar daar hebben we dan ook wel de beste plaatsen en de busreis heen en terug voor. Leden betalen € 32,50 per persoon, niet-leden € 40,00 per persoon, kinderen tot en met 11 jaar € 12,50.

U kunt zich tot en met 31 maart 2005 aanmelden door het inleveren van het strookje en het betalen van de bijdrage bij Bosstraat 21a te Schilberg-Echt.


Ondergetekende gaat mee naar de Passiespelen op zondag 29 mei 2005:

Naam: ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___

Adres: ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___

Woonplaats: ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___

Aantal deelnemers (lid): ___ ___ ___ Kosten: € 32,50 per persoon

Aantal deelnemers (niet lid): ___ ___ ___ Kosten: € 40,= per persoon

Aantal kinderen tot en met 11 jaar: ___ ___ ___ Kosten: € 12,50 per persoon

Inleveren tot en met 31 maart 2005 bij Bosstraat 21a, Schilberg Echt


Copyright © 2004-2007 OLV Schilberg & Wendy G.A. van Dijk
Graag opmerkingen en suggesties. Als u fouten vindt, hoor ik die ook graag.
Stuur een bericht naar: OLV Schilberg